Jelen felület a

Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Együttműködésének (továbbiakban Együttműködés) hivatalos felülete, melynek gondozásáért a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Együttműködésének Koordinációs Tanácsa (továbbiakban KT) által megbízott Zöld Civil Választási Bizottság (továbbiakban Bizottság) a felelős.

Az alábbi adatlap az Együttműködés delegálási folyamatát hivatott előkészíteni. Az itt található Bizottságokba/Testületekbe várjuk az Együttműködés szervezetei által jelölt delegáltak jelentkezését.

A delegálti jelölés határideje: 2024. március 19.

Kommunikáció:
A megválasztott delegáltak egyes adatait az Együttműködés belső felületein nyilvánosságra hozzuk tagjaink részére, a megjeleníteni kívánt információk kérdéseinél ezt “nyilvános adat” felirattal jelöljük.

Az Együttműködés SZMSZ-e szerint a delegáltak kötelezettségei:

  • A delegáltaknak az együttműködés tagjaival való kapcsolattartásuk érdekében a kommunikációs csatornák részeseinek kell lenniük (a Tájékoztató és Fórum levelező listáknak tagjai, a Zöld Civil honlap felhasználói, valamint lehetőleg a Zöld Civil facebook oldal lájkolói és a Zöld Civil facebook csoport értesítést kapó tagjai). A fent nevezett kommunikációs csatornákon keresztül tevékenységükről alkalomszerűen tájékoztatást szükséges adniuk.
  • Elérhetőségeiket (telefonszám, e-mail cím, postacím) az elfogadó nyilatkozatukon, valamint bemutatkozásukat és elérhetőségeiket (telefonszám, e-mail cím) a honlapon meg kell adniuk.
  • Évente írásos beszámolót kell készíteniük delegálti munkájukról és elektronikusan elküldeni a megadott határidőig a Koordinációs Tanács által kijelölt Zöld Civil Választási Bizottság számára.
    (A 2024-es beszámolót ITT lehet beküldeni)
  • A Koordinációs Tanács által szervezett évi egyszeri ülésen, valamint az Országos Találkozón lehetőségük szerint részt kell venniük.

A jelöltekre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok:
Jelölt nem lehet magyarországi politikai párt, pártalapítvány, valamint hozzájuk szorosan kapcsolódó szervezetek (pl. párt ifjúsági szervezete) tisztségviselője, alkalmazottja, országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati képviselője. Állami, vagy kormányzathoz, párthoz, pártalapítványhoz kapcsolható szervezetnél betöltött munkaviszony, tisztség vagy egyéb kapcsolódás esetén a Koordinációs Tanács vagy az általa megbízott Zöld Civil Választási Bizottság dönthet a jelölt elutasításáról.

A 2024-es delegáltjelölés határideje lejárt.


Az eddig beérkezett jelölések (kb 10 percenként frissül):