ZöldCivil honlap használati útmutató

Jelen útmutató elérhető:
Ha lemented magadnak könyvjelzőként: http://zoldcivil.hu/utmutato/

Az oldal főmenűjének jobb oldalán a ?-re kattintva: Képernyőfotó 2016-01-30 - 17.04.21

Bejelentkezve, szerkesztés közben a bal felső szerkesztő menüsorból Használati úmutató címszó alatt:
Képernyőfotó 2016-01-30 - 17.08.46 Képernyőfotó 2016-01-30 - 17.09.36
Tipp: a honlap aktív használata (pl. cikk, esemény készítése, szerkesztése) közben érdemes az Útmutatót külön lapon nyitva tartani. Új lapként Windows rendszerben a Shift (lenyomva tartva) + hivatkozásra kattintással, Apple-Mac OSX rendszerben a CMD (lenyomva tartva) + hivatkozásra kattintással nyitható meg.
Feltöltés (szervezetismertető, esemény, hír, blog, hozzászólás, delegált infók és beszámolók)

A jobb oldalon elhelyezett képek rájuk kattintva kinagyítódnak.Szervezetként hírt, eseményt beküldeni ide kattintva, szervezetismertetőt közreadni pedig ide kattintva tudsz.


Magánszemélyként hozzászólni a mások által közzétett hírhez, eseményhez és bloghoz az adott bejegyzés (hír, esemény, blog) alján lévő panellel tudsz.  Képernyőfotó 2015-10-11 - 22.07.01

Amennyiben delegált vagy, a delegált menüpontban töltheted fel magadról az alapinformációkat és a beszámolóidat is. delegált feltöltés

Figyelem!
A beküldött hír, esemény, szervezetismertető, blogbejegyzés, delegált adatlap megjelenés előtt a ZöldCivil Szerkesztők ellenőrzésén megy át. Bár lehet utólag is szerkeszteni a tartalmakat, de hogy a Szerkesztők ne dolgozzanak többszörösen, kérünk, legjobb tudásod szerint küld be mindig a megjelenésre szánt a tartalmakat!
Kérünk, ismerd meg szerkesztés előtt és közben a formai és tartalmi követelményeket!

Köszönjük!
Tartalmi és formai követelmények

A jobb oldalon elhelyezett képek rájuk kattintva kinagyítódnak (az ellenőrző lista és a szabályzat esetében jellegük és részletességük miatt átvezetnek a dokumentumokhoz).


Érdemes a hír-, esemény-, blogbejegyzés feltöltése előtt már rendelkezni az alábbiakkal: – Cím: 10-50 karakter
– Összefoglaló: 200-300 karakter
– Törzsszöveg: 6-7 soros bekezdésekre tagolva
– Kiemelt kép: 750 x 280 px (széles x magas)
– Facebook kép: 1200 x 628 px (széles x magas), lehetőleg a legfontosabb hívószavaiddal feliratozva

A közzétenni kívánt tartalmak (hír, esemény, blog, szervezet ismertető, hozzászólás) formai követelményei itt olvashatók.  Képernyőfotó 2015-10-13 - 12.35.37

Kérünk, beküldés (publikálás) előtt használd ezt az ellenőrző listát, hogy minél kevesebb hibával küld be anyagaidat. Képernyőfotó 2016-01-30 - 19.21.11

A közzétenni kívánt tartalmak (hír, esemény, blog, szervezetismertető, hozzászólás) tartalmi szabályai a Felhasználói szabályzatban olvashatók. Képernyőfotó 2015-10-13 - 12.37.49

Figyelem!
A beküldött hír, esemény, szervezetismertető, blogbejegyzés, delegált adatlap megjelenés előtt a ZöldCivil Szerkesztők ellenőrzésén megy át. Bár lehet utólag is szerkeszteni a tartalmakat, de hogy a Szerkesztők ne dolgozzanak többszörösen, kérünk, legjobb tudásod szerint küld be mindig a megjelenésre szánt a tartalmakat!
Kérünk, ismerd munkád megkezdése előtt a formai és tartalmi követelményeket, valamint ellenőrizd munkádat!

Köszönjük!
Utólagos szerkesztés, javítás (szervezetismertető, esemény, hír, blog, delegált infók és beszámolók)

A jobb oldalon elhelyezett képek rájuk kattintva kinagyítódnak.


Az általad megjelentetett szervezeti hírt, eseményt, valamint magánszemélyként közzétett blogbejegyzésedet utólag nem tudod szerkeszteni Amennyiben mégis feltétlenül módosítani kéne a tartalmat, írj nekünk a szerk@zoldcivil.hu címre.

A feltöltött szervezetismertetődet bejelentkezett állapotodban, a saját szervezeted ismertetőjének Részletek feliratára kattintva, az így megjelent nagy panelben a “Bejegyzés szerkesztése” feliratra kattintva tudod utólag szerkeszteni.


A delegált adatlap utólagos módosításra való megnyitása is ugyanilyen módszerrel működik.

 Képernyőfotó 2015-10-13 - 12.05.35

Figyelem!
Az utólag módosított hír, esemény, szervezetismertő, blogbejegyzés, delegált adatlap is a megjelenése előtt a ZöldCivil Szerkesztők ellenőrzésén megy át. Annak érdekében, hogy a Szerkesztők ne dolgozzanak többszörösen, kérünk, legjobb tudásod szerint módosítsd és küld be újra megjelenésre tartalmaidat.
Kérünk, ismerd munkád megkezdése előtt a formai és tartalmi követelményeket, valamint ellenőrizd munkádat!

Köszönjük!
A tartalmak megosztásai, továbbításai

A jobb oldalon elhelyezett képek rájuk kattintva kinagyítódnak.


A honlapon megjelent tartalmakat (oldal, hír, esemény, blog, szervezetismertető, delegált adatlap) tovább lehet osztani az alattuk elhelyezett ikonok segítségével közösségi portálok és magánszemélyek felé (facebook, twitter, google+, e-mailes továbbítás). Ugyanitt nyomtatási lehetőség is található. Képernyőfotó 2015-10-13 - 13.01.49

A honlapon megjelentetett híreitek és eseményeitek a ZöldCivil facebook oldalon automatikusan posztolódnak, a többi tartalmat és más felületek felé (pl. a ZöldCivil facebook csoport felé) kézi módszerrel lehet tovább osztani. Köszönünk minden megosztást, továbbítást, hiszen alapvető célunk minél több ember elérése! A hírek, események, blog alján megtaláljátok a továbbosztáshoz szükséges gombokat: 
Képernyőfotó 2016-01-30 - 17.41.11