Zöld civil szervezetek

Megjelenítés: 1 - 21 / 21

Logó:

Dunaföldvári aktív környezetvédő csapat vagyunk, ezt évek óta összefűzzük sporttal és művészettel.
Baráti társaságból környezetvédelmi egyesületté alakult csapat, akiket a régi ismeretség, és hasonló gondolkodás tart össze. Megelégeltük, hogy a Természet tönkretétele az orrunk előtt zajlik, és nem vagyunk restek tenni ez ellen... Szemléletformáló túrákon, sporton és művészeti alkotásokon keresztül hívjuk fel a figyelmet a felelősségvállalásra, emellett aktívan szemetet szedünk, előadásokat tartunk, valamint az utóbbi időkben más városokban is szervezünk “Szemét-szüreteket”.

Logó:

A CEEweb küldetése a biológiai sokféleség megőrzése a fenntartható fejlődés elősegítése által. Ennek érdekében lobbitevékenységet és figyelemfelhívó kampányokat folytatunk európai, regionális és nemzeti szinten, képzéseket tartunk, és a tagszervezetein keresztül helyi természetvédelmi projekteket hajtunk végre. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a természetvédelmi problémákra ne csak természetvédelmi válaszokat adjunk, hanem a mögöttük ható hajtóerőket is kezeljük egy holisztikus szemléletben. Ezért is szentelünk különös figyelmet a Fenntartható Fejlődési Célok koherens megvalósításának.

A Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítványt Frenyó Gábor kezdeményezésére a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület alapította 2005-ben.Az Alapítvány elsősorban a balassagyarmati kistérségbe tartozó Cserhát és Ipoly-völgy településeinek természeti és kulturális értékeinek megóvásáért jött létre. Napjainkban a különféle természetvédelmi (pl.: gyurgyalag telepek karbantartása) és környezetvédelmi (pl.: szemétszedési akció Szügy községben) tevékenységek mellett ezt elsősorban a jövő nemzedék szemléletformálásával kívánja megvalósítani.

Logó:

Az E-misszió Egyesület egy fenntartható természeti és épített környezetért dolgozik, melyben a helyi természeti, társadalmi, gazdasági erőforrásokra támaszkodó környezettudatos társadalom él.

Logó:

Környezetvédelemmel foglalkozó alapítvány, melynek fő profilja a szalmabála építészet.

Logó:

Kutatásainkkal, képzéseinkkel és a széles körű kommunikációval a célunk, hogy mind az energiát termelők, mind a felhasználók, vagy éppen a politikai döntéshozók másként viszonyuljanak az energiához.Tevékenységünk az energiahatékonyság, a megújuló erőforrások, az éghajlatvédelem, a hagyományos energiahordozók és az energiapolitika területeire összpontosul.

Logó:

A GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete 2005-ben alakult magányszemélyek kezdeményezésére. Küldetése a fenntartható életformák, termelési módszerek és fogyasztási szokások kutatása, kialakítása és terjesztése.

Logó:

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány 1997-ben alakult. Az első 10 évet a hazai épületlakó bagolyfajokért végzett, 11 megyére kiterjedő sikeres fajvédelmi és környezeti szemléletformáló tevékenység jellemezte. 2007-től a hangsúlyokat a fajvédelmi tevékenységek irányából a közösségi megközelítés felé helyeztük. 2015-re az alapítvány misszióját három területtel lehet lefedni: 1) Épületlakó bagolyfajok és élőhelyük védelme 2) A természetvédelmi ágazatban élethivatásszerűen tevékenykedők támogatása 3) A vidéki táj és a vidéki kisközösségek megőrzése

Logó:

Egyesületünk 2001-ben alakult, célunk a fenntartható fejlődés elősegítése a természeti értékek megőrzése, szemléletformálás, közösségszervezés, érdekérvényesítés által.

Így lesz kerek a világ! programunk (2012 KEOP, 2013-2014 Svájci-Magyar) során egy teljesen új hálózat kialakítását és közösség fejlesztését sikerült elérnünk.

A jelen honlapot is létrehozó, és számos ZöldCivil tevékenységet magába foglaló FITAKATA 2015-2016 (Fiatalok, találkozások, kapcsolatok, tanulás a zöld civil szervezetek között, NCTA-2014-10889-E) projekt lebonyolójítója Egyesületünk.

Logó:

Egyesületünk a kistermelőkért, kézművesekért, agroturisztikai szolgáltatókért, közösségi, szociális gazdaság szereplőiért, a helyi termékekért, a hagyományos tudás, kulturális sokszínűség, a vidéki megélhetés, önfoglalkoztatás, a társadalmilag és környezetileg is fenntartató helyi gazdaság érdekében végzi tevékenységét.

Logó:

A 2008-ban bejegyzett, de informálisan 2000 óta létező szervezet közvetlen célja természetvédelmi, környezetvédelmi, kulturális és sport programok, rendezvények szervezése, melyek során a résztvevők megismerkedhetnek hazánk történelmi és kulturális emlékeivel, nyitottak lesznek a világ természeti-kulturális értékeinek befogadására. Küldetése, hogy a programjain résztvevő fiatalokból olyan felnőttek váljanak, akik képesek lesznek felelősen és bátran gondolkodni, majd cselekedni is közösségükért, környezetükért.

Logó:

Alapítványunk 2003 óta működik váci székhellyel. Magosfa a Börzsöny második legmagasabb csúcsa, de nevünkben benne rejlik a mag és a fa szó is, valamint utal a magyar népmesék égig érő fájára is.
A Dunakanyar és a Börzsöny természeti, kulturális továbbá humán értékeinek megőrzéséért fejtjük ki elsősorban tevékenységeinket. Ugyanakkor számos országos hatással rendelkező programunk fut, sőt a nemzetközi szakmai közösségben is aktívan jelen vagyunk.
Kismagos oktatóközpontunk 2012-ben nyitotta meg kapuit, és számos környezeti nevelési és ökoturisztikai munkánk mellett helyet ad irodánknak is.

Logó:

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több, mint 110 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége, fő célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.

Az 1989-ban alapított Szövetség tagjai Magyarország minden megyéjében jelen vannak és küzdenek természeti értékeink megóvásáért, a környezeti terhelések megelőzéséért. Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve hangsúlyos szerepet játszunk Európa és a világ környezetvédelmi civil összefogásaiban.

Logó:

Természetvédelmi oltalom alatt álló, és még nem védett területek természeti értékeinek
kutatása, feltárása, károsodásuk megelőzése, természetvédelmi kezelése, a veszélyeztetett növény és állatfajok védelme.

Logó:

Teremtésvédelem
Mit tehetek keresztyén emberként a környezetemért?
"És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. "
I. Mózes, I:31.

Logó:

Az Öko Urbana Egyesület 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy a Budapesten élő fiatalokhoz a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügyét közelebb hozza.
Facebook: https://www.facebook.com/okourbanaegyesulet

Logó:

Az Ökotárs Alapítvány az állampolgári önszerveződések támogatásával kíván hozzájárulni egy demokratikus, fenntartható és igazságos társadalom, valamint a nyilvánosság részvételén alapuló intézményrendszer fejlődéséhez.

Logó:

Az egyesületet 1995-ben hozták létre. Eredeti neve: Dél-Nyírség Bihari Tájvédelmi Egyesület.
Eredeti célkitűzése a fenti tájegység természeti és kulturális értékeinek megőrzése.
Tevékenységének és hatókörének bővülése miatt 2013-ban új nevet vett föl.
Fő tevékenységei: a természetvédelem, a fenntartható életmód elősegítése, csillagászati ismeretterjesztés, kulturális értékőrzés.

Logó:

Stop TTIP!
európai kezdeményezés a készülő EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) és az EU-Kanada egyezmény (CETA) ellen.

Logó:

A Zöld Kapcsolat Egyesület 2005. november 11. napján került bejegyzésre közhasznú szervezetként. Az Egyesület a természet-, környezet-, állatvédelem, környezetjog, környezet-egészségügy, területfejlesztés, fogyasztóvédelem és a kultúra területén munkálkodik olyan sokszínű, értékközpontú, fenntartható fejlődést támogató társadalom megvalósítása érdekében, amely emberi léptékű, nyitott, és öntevékeny közösségek együttműködésén alapszik.
Alakulásunk óta arra törekszünk, hogy önkénteseink és a helyi lakosok bevonásával segítséget nyújtsunk a fenntarthatóbb életmód kialakításához.

Logó:

Az Alapítvány 2004-ben alakult. Az elmúlt évtizedben számos környezet- és klímavédelmi kérdéskörrel foglalkozott. Az elmúlt 12 évben több száz programja, rendezvénye volt, melyek közül számos program Tolna megye összes települését megszólította. Az Alapítvány következetes, szakmai munka híve, megalakulása óta végez ingyenes lakossági környezetvédelmi tanácsadói tevékenységet. Alapítványunk folyamatosan foglalkozik környezeti neveléssel. Részben iskolák, Művelődési Házak, vagy partner civilszervezetek megkeresése alapján tartunk előadásokat, gyakorlati foglalkozásokat, tájékoztatókat.