Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete

Egyesületünk a kistermelőkért, kézművesekért, agroturisztikai szolgáltatókért, közösségi, szociális gazdaság szereplőiért, a helyi termékekért, a hagyományos tudás, kulturális sokszínűség, a vidéki megélhetés, önfoglalkoztatás, a társadalmilag és környezetileg is fenntartató helyi gazdaság érdekében végzi tevékenységét.

Egyesületünk az EGTC Svájci Civil Alap támogatásának köszönheti létét.
Az IFFY+10 (Családi Gazdaságok Nemzetközi Évei) keretében megalakítottuk a magyar nemzeti bizottságot és létrehoztuk a www.familyfarming2014.hu honlapot, amelyen az IYFF eseményeiről folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.
Létrehoztuk 2015-ben a SEGÍTŐ HATÓSÁG díjat, melyet évente átadunk a kiválasztott jelölteknek.
Az átfutó bizonylatolást, a GIE (közös értékesítési pontot) működését tanulmányoztuk Franciaországban és Olaszországban. 2014 év végén a Nemzetközi jó példát jogi környezettel igazolva, beterjesztettük a NAK-hoz. A NAK jogi előkészítői munkacsoportot hozott létre az FM, NGM, NAV közreműködésével, melyben delegáltjaink részt vettek, a szakmai munkát végzik a módszer bevezetéséhez.
Hatósági állásfoglalásokat kérünk, jogszabály módosító javaslatokat teszünk a célcsoport érdekében (házi szappanfőzés, háztáji, kistermelők, marginális termékelőállítás, gyógynövény, határon átnyúló piaci értékesítés, szociális farm, környezetvédelmi termékdíj, gyapjú...), honlapunkon útmutatókat, jogsegélyt teszünk közzé.
A kistermelői Jó Higiéniai Gyakorlat szakanyag véglegesítésében közreműködünk, és a Falusi vendégasztal JHGY elkészültében segítjük a FATOSZ-t (tag).

Képgaléria:

Képgaléria: