A Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottságba szükséges választanunk egy új zöld civil delegáltat. Várjuk a jelentkezéseket 2019.01.16-ig (szerdáig)

Kedves környezetvédő társak!

A Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottságba (mandátum végleges lejárása miatt) szükséges választanunk egy új zöld civil delegáltat az 1998. évi XXVII. trv. és az Agrárminisztérium felkérése alapján. Ezúton is köszönjük Nagy Dénes (MME) 8 évnyi munkáját a testületben!

A jelentkezéseket a “kt [ kukac ] zoldcivil [ pont ] hu” címre az elfogadó nyilatkozat (https://goo.gl/vM1EGX) kitöltött, saját email címről történő megküldésével várjuk 2019.01.16-ig (szerdáig) a géntechnológia területén szaktudással rendelkező személyektől. A fent említett elfogadó nyilatkozatban szereplők mellett, a vonatkozó jogszabályok értelmében a Bizottság tagja nem lehet a minisztériumokkal közszolgálati jogviszonyban álló, valamint a géntechnológiai tevékenységekben anyagilag közvetlenül, vagy közvetve érdekelt személy.

A Bizottságban jelenlegi tagjaink, akik mellé keresünk egy negyedik tagot: Homoki Hajnalka, Kőváriné dr. Bartha Ágnes, Újszászi Györgyi.

A delegáltat a Koordinációs Tanács elnöksége ideiglenes jelleggel választja meg, a KT soron következő ülése (2019.01.25., WWF iroda) a delegáltat az idei Országos Találkozóig (2019.05.31-06.02., Budapest) megerősítheti. Az OT két évre választhatja meg a delegáltat. A Miniszter kinevezése 4 évre szól, amely egyszer hosszabbítható meg.

Más szakmai testületekben betöltetlen helyek megismerhetők ebben a táblázatban: https://goo.gl/ihdwGH.

A delegálti tevékenységekkel és választással kapcsolatos részletek megismerhetők a Zöld Civil Együttműködés SZMSZ 4.§-ból, valamint a Koordinációs Tanács ügyrendjéből (http://zoldcivil.hu/magunkrol/adattar/szabalyzatok/).

Üdvözlettel:
Lukács Attila
Zöld Civil Együttműködés
Koordinációs Tanács
alelnök

skype: lukacsa
telefon: +36203423839
e-mail: lukacsa [ kukac ] zpok [ pont ] hu