Bár a hazai zöld civil szféra sokak szerint épp egy mélypontját éli, a háttérben (és sokak nézőpontjából a felszínen is) vannak mozgolódások a szektor alulról történő megerősítésére. Immáron több, mint egy éve, hogy több szervezet egymástól függetlenül kezdett foglalkozni valamilyen formában a kérdéssel.

Ezeknek a törekvéseknek már látszanak az első eredményei, például ez a honlap, amelyiken ez a hír is fut. Hogy pontosan mi is ez a Fitakata projekt, amibe a holnap is ágyazódik, illetve mindez hogy kívánja megerősíteni a Zöld Civil Együttműködést, arról Lukács Attila (Luki) tartott egy összefoglaló előadást még tavaly év vége fele. Az itt elhangzó projektelemekből azóta egy csomó minden megvalósult.

Egy másik irány a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány hamarosan záruló, 14 hónapos projektje, amelyben a szervezet a szektorális megerősödés lehetőségeit kutatta, mindezt több irányból, sok szervezet bevonásával. Ha szeretnétek képbe kerülni ebből az irányból, akkor érdemes megnézni a vitaindítót, ami az elmúlt fél év során az országban 10 helyszínen hangzott el, minden esetben megnyitva ezzel egy fél napos együttgondolkodást. Ennek, és a többi projektelemnek az összesített végterméke egy hamarosan megjelenő, hosszabb eresztésű ötelettár lesz.

Erre (is) érdemes lesz figyelni!

Ha videós anyagok segítségével szeretnétek továbbképezni magatokat különböző zöld témákban, illetve a “nagykép” kapcsán, akkor iratkozzatok fel YouTube csatornánkra itt: https://goo.gl/DwA0SL