A “VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szeretné megkeresni a Székesfehérvár belterületén levő, 2015-ben lakott füsti- és molnárfecskefészkeket. Várjuk mindazok jelentkezését, akik fecskés épületben élnek vagy dolgoznak. A fecskebarát fehérváriak segítségével kívánjuk megőrizni és megnövelni a töredékére csökkent fecskeállományt.

Székesfehérváron jelenleg alig néhány pár füsti- és néhány tucat pár molnárfecske pár fészkelhet. A pontos mennyiséget nem ismerjük, az egyik fő cél éppen az, hogy a lakosság segítségével kapjunk pontosabb képet a két fecskefaj populációjáról. Ha pedig tudjuk, hol élnek fecskék, akkor nincs akadálya célzottan beavatkozni sárgyűjtőhelyek létesítésével. Középtávú célunk a fecskeállomány stabilizálása, esetleg az arra alkalmas épületeken a növelése. A fecskék iránt felelősséget érzőket falra kihelyezhető “fecskebarát Fehérvár” táblával ajándékozzuk meg.

A program részletes kiírása ITT olvasható,  ITT PEDIG egy kis segítség a fecskék határozásához.

Minden székesfehérvári fecskékkel kapcsolatos információt, kérdést, kérést, véleményt ide várunk: fecskebarat@citromail.hu