A Zöld Civil Együttműködés Koordinációs Tanácsa soron következő ülését 2016. január 28-án tartja. A témák között az idei Országos Találkozó szervezésének friss információi, valamint különféle szakmai ügyek (Paks2, Illatos út, Natura 2000 földeladások, VGT folyamat, lignitbányák) megvitatása mellett ideiglenes delegáltak választása és delegált beszámolók meghallgatása is lesz. Az ülés nyílt, a tanács tagjain túl számítunk az érdeklődő zöld civilek részvételére is! 


Meghívó

Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Koordinációs Tanácsának ülése

Helyszín: Humusz Ház (1111 Budapest, Saru u. 11.)

Időpont: 2016. január 28. – csütörtök – 10:00-14:00

Tervezett napirend:
Határozatképesség megállapítása, emlékeztető készítő és hitelesítő megválasztása, a tervezett napirend elfogadása.

1. Bizottsági delegáltak megválasztása (Előterjesztő: Kajner Péter)
A Zöld Civil Együttműködés SZMSZ-e szerint az év közben keletkezett testületi helyekre a KT tud választani delegáltakat. Jelölni bárki jelölhet bárkit, de az érvényességhez be kell küldeni a jelölt saját elfogadó nyilatkozatát. A jelöléseket 2016.01.27-ig várjuk a kajnerp@elotisza.hu címre. A testületekben betöltött delegálti munka lehetőségeiről és kötelezettségeiről az SZMSZ 4.§-a ad tájékoztatást. Az alábbi bizottsági tagságra választ delegáltat titkos szavazással a KT az ülésen:
– Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program Monitoring Bizottság

2. 2016-os őrségi OT – a szervezés jelenlegi állása (Előterjesztő: Horváth Kinga)

3. Szakmai témák megvitatása: 

  • Schmidt Hajnalka (Greenpeace): Paks2 + Illatos út
  • Halmos Gergő (MME): NATURA 2000 földeladások
  • Sipos Katalin (WWF): VGT folyamat és a tapasztalatok + lignitbányák

4. A KT kezdeményezzen találkozókat a zöld ügyekben illetékes államtitkárokkal – (Előterjesztő: Farkas István)

5. Delegáltak beszámolói
A Koordinációs Tanács egyik feladata a delegáltak munkájának segítése. Ennek keretében lehetősége van a delegáltaknak a saját testületükben (bizottság, tanács, kerekasztal) végzett delegálti munkájukról személyesen is beszámolni és mások véleményét meghallgatni a KT nyílt ülésein, tájékoztatva a résztvevőket munkájukról, kialakítva új kapcsolatokat, szerezve hasznos információkat. Mivel csak korlátozott számú beszámoló fér bele az idő keretbe, ezért az előzetes szándék jelzését e-mailben kérjük az ülés előtti nap 18 óráig az attila.lukacs@icloud.com címre megküldeni.

6. Egyebek

Az ülésen a Koordinációs Tanács tagjain túl számítunk a zöld mozgalom képviselőinek részvételére! Kérem, hogy a nem Koordinációs Tanács tagok részvételi szándékukat – 2016. január 27., szerdáig – rövid válaszlevélben jelezzék!

Üdvözlettel:
Kajner Péter elnök,
Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Koordinációs Tanácsa