Komáromban tartják 24. országos találkozójukat a hazai zöld civil szervezetek április 25. és 27. között. A találkozó a győri Reflex Környezetvédő Egyesület, valamint a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség együttműködésének eredménye, amelynek keretében több, bárki számára nyitott és színes programokra számíthat az érdeklődő a Komáromban található Monostori erőd Duna-bástyájában.

Több tucat különböző zöld civil szervezet környezetbarát termékeivel, kiadványaival és tanácsaival várja folyamatosan a betérőket. A szakmai programokkal párhuzamosan környezeti filmek is levetítésre kerülnek, biodiverzitás, “zöldköznapok”-fenntartható háztartás és élelmiszer önrendelkezés témakörben.

Aki pár óra alatt szeretné magát képbe hozni valamely ismert és fontos témában, annak érdemes átnéznie a programot, ugyanis a találkozó nagyobb előadásai, vagyis a plenáris ülések hazai közéleti kérdéseket is feszegetnek.

A teljes és részletes program itt található: http://www.zoldot.hu/oldalak/a-24-orszagos-talalkozo-programja

Környezet- és Természetvédő Szervezetek Országos Találkozója 1991 óta évente kerül megrendezésre. Az Országos Találkozó a hazai társadalmi szervezetek legnagyobb aktív fóruma, idén 100 szervezet mintegy 500 regisztrált tagjára számítunk. A találkozók a kezdetektől lehetőséget biztosítanak a szélesebb körű társadalmi párbeszédre, eszmecserére a gazdasági és állami szféra meghívott szereplőivel. A résztvevő szervezetek az ország minden területéről, illetve a határon túlról is érkeznek.