zoldot logo_webGödöllőn tartják 23. országos találkozójukat a hazai zöld civil szervezetek most hétvégén, március 21.-24. között. A találkozó a gödöllői székhelyű GATE Zöld Klub, a szadai bejegyzésű Magonc Alapítvány illetve a Greenpeace Magyarország együttműködésének eredménye, amelynek keretében több, bárki számára nyitott és színes programokra számíthat az érdeklődő a Gödöllői Királyi Kastélyban és a Művészetek Háza Gödöllő Kulturális és Konferencia Központban.

 

 

 

Több, mint hatvan különböző zöld civil szervezet környezetbarát termékeivel, kiadványaival és tanácsaival várja folyamatosan a betérőket. A szakmai programokkal párhuzamosan környezeti filmek is levetítésre kerülnek, biodiverzitás, “zöldköznapok”-fenntartható háztartás és élelmiszer önrendelkezés témakörben. Szombattól a Művészetek Házában a Víz Világnaphoz és a Meteorológiai Világnaphoz kapcsolódó rajz- és fotókiállítás várja az érdeklődőket. A szervezők a családok számára játszóházzal, gyermekmegőrzővel is készülnek.

Aki pár óra alatt szeretné magát képbe hozni valamely ismert és fontos témában, annak érdemes átnéznie a programot, ugyanis a találkozó nagyobb előadásai, vagyis a plenáris ülések hazai közéleti kérdéseket is feszegetnek.

Pénteken 13 órakor a Királyi Kastélyban kezdődnek a plenáris ülések, melyek témái közt szerepel a hazai pártok környezetvédelmi jövőképe a parlamenti pártok képviselőivel, a “Zöld új generáció” – a környezeti nevelés szerepe az oktatásban, de a délután és az este folyamán szó lesz az atomenergiáról és a hazai földszabályozásról is. A napot 22:00-tól népzene és táncház zárja.

A pénteki plenárisok után szombat délelőtt 26 különböző témában szekcióülésekkel folytatódik az Országos Találkozó programja.

A szekciókon valóban mindenki megtalálhatja majd az őt érdeklő témakört: lesz szó az élelmiszer-önrendelkezésről, a Gödöllőn igencsak releváns elővárosi közlekedésről, a légszennyezésről és az élőfalvakról, a sarkvidék és az erdők védelméről, a fogamzásgátlás jelentőségéről a globális problémákkal szembeni küzdelemben, és sok minden másról is. A szekciók teljes leírása ide kattintva érhető el.

Vasárnap délelőtt az “EU alapok 2013-20: milliárdok nyomában” c. plenárissal folytatódik a program, melyen a következő Európai Uniós költségvetési ciklus terveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Végül a közös állásfoglalások elfogadásával zárul a 23. Országos Találkozó.
.
A teljes program itt található: http://www.zoldot.hu/oldalak/a-23-orszagos-talalkozo-programja

Regisztrációra a helyszínen lesz lehetőség!

További információk:
Vay Márton szóvivő-médiás, Greenpeace Magyarország, + 36 20 525 3500, vm@greenpeace.hu
Farkas Boglárka, sajtószóvivő, Magonc Alapítvány, +36 20 50 45 60 8, sajto@zoldot.hu

A Környezet- és Természetvédő Szervezetek Országos Találkozója 1990 óta évente kerül megrendezésre. Az Országos Találkozó a hazai társadalmi szervezetek legnagyobb aktív fóruma, idén 100 szervezet mintegy 500 regisztrált tagjára számítunk. A találkozók a kezdetektől lehetőséget biztosítanak a szélesebb körű társadalmi párbeszédre, eszmecserére a gazdasági és állami szféra meghívott szereplőivel. A résztvevő szervezetek az ország minden területéről, illetve a határon túlról is érkeznek.


zoldot logo web