Zöld Országos Találkozó 2024, Nagykovácsi

zöld OT 2024 logó

XXXIII. Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója

2024. május 24-26

Nagykovácsi, Teleki–Tisza-kastély

 

A Budai Tájvédelmi Körzet szívében található Nagykovácsi ad otthont a 2024-es Zöld Országos Találkozónak. Szeretettel várunk mindenkit, aki számára fontos a zöld jövő. Találkozz civil szervezetekkel és barátaikkal.

A három napos rendezvény fókuszában a szakmai diskurzus, a Zöld Civil Együttműködés  fejlesztése és hálózatépítés áll. Idén kiemelt célunk a vállalati és civil együttműködésekről való közös gondolkozás a környezeti fenntarthatóság területén. Mindezek mellett a pedagógusok és környezeti nevelők számára is inspiráló jó gyakorlatokat, ötleteket szeretnénk bemutatni. A szombat délutáni Zöld Forgatag esemény pedig bárki számára szabadon látogatható és ingyenes a kastély parkjában.

A találkozón kapacitásfejlesztő és élményközpontú workshopok, aktivitások, valamint közösségi programok is helyet kapnak. A szervezők célja, hogy minden érdeklődő találjon számára izgalmas programlehetőséget, ezért várjuk a szakma képviselői mellett az érdeklődő magánszemélyeket, családokat, fiatalokat is.

A programokról ezen az oldalon találsz részletes leírást.

JELENTKEZEM a Találkozóra.

Fontos információk a jelentkezési folyamathoz:
– Jelentkezési határidő: 2024. május 8.
– Egy jelentkezési lapon egy fő tud regisztrálni;
– Minden résztvevőt, a családtagokat is regisztrálni kell;
– A részvételi díjból 50% kedvezményt biztosítunk a 30 év alatti fiataloknak, valamint pedagógusoknak
– A jelentkezési folyamatban foglalható szálláshelyek korlátozottak, amennyiben elfogynak, akkor szálláshelyet nem áll módunkban biztosítani a később jelentkezőknek
– A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik véglegessé.

Nagykovácsi kastély Humusz csapat

 

A Zöld OT helyszíne és megközelíthetősége:

Teleki–Tisza-kastély, Nagykovácsi
Cím: 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 2.

Tömegközlekedéssel Déli pályaudvarról:
A Déli pályaudvarról az 56-os, az 56A, és a 61-es jelölésű villamosokkal lehet eljutni Hűvösvölgybe (20 perc). Innen a 63-as busszal a Teleki–Tisza-kastély buszmegállóig (20 perc).
Tömegközlekedéssel Nyugati pályaudvarról:
A Nyugati pályaudvarról a 4-es, vagy a 6-os villamossal tudunk eljutni a Széll Kálmán térre (ahol az 56-os, az 56A, és a 61-es jelölésű villamosokra átszállva Hűvösvölgybe (20 perc). Innen a
63-as busszal a Teleki–Tisza-kastély buszmegállóig (20 perc)
Autóval:
A Széll Kálmán térről 20 perc alatt könnyedén megközelíthető

A foglalható szálláshelyekről itt olvashatsz részleteket.

OT24

Gy. I. K.

Szeretnék hozzájárulni a rendezvény megszervezéséhez. Hogyan tehetem meg?

Előre is köszönjük, hogy segíted a munkánkat. A regisztrációkor válassz ki egy olyan plusz támogatói összeget, ami szimpatikus, ezt hozzáadjuk a számládhoz, amit utalással tudsz kiegyenlíteni. Ha az OT-n nem tudsz részt venni, de a céljainkkal egyetértesz, akkor egyedi támogatást is utalhatsz. (Számlatulajdonos: Humusz Szövetség; Számlaszám: 16200151-00174578; közlemény: “adomány OT24”

Milyen ételek lesznek a Zöld OT-n?

A három nap alatt összesen 6 főétkezést biztosítunk. A finom ételek fenntartható forrásból származnak és növényi alapanyagokból készülnek. A cateringet a wekerlei kötődésű KÖZÖS kávézó és konyha csapata kínálja majd. A részletes menü megtalálható a regisztrációs űrlapon. Az ételek tojás-, tej-, és laktózmentesek, de a teljeskörű gluténmentességet nem tudjuk biztosítani. A reggelikről a Nagykovácsi Természetvédők Egyesülete fog gondoskodni. A főétkezések mellett a program ideje alatt adománybüfét üzemeltet a Reflex Környezetvédő Egyesület. Az adománybüfében frissítő italokat, kávét, harapnivalót találtok majd.

Mit tartalmaz a 4000 Ft-os regisztrációs díj?

A regisztrációs díj egy jelképes összeg, ami részben fedezi a szervezési költségeket egy főre vetítve. Ebbe értendő például a regisztrációs felület informatikai hátterének kialakítása, a programszervezés költségei, a számlázás és könyvelés költségei, grafikai költségek, a kapcsolattartás az előadókkal, a résztvevőkkel, stb. 

Ha csak egy éjszakára szeretnék szállást foglalni az olcsóbb?

Nem. A szállás foglalás két éjszakára vonatkozik minden esetben, tehát ugyanazt az árat fizeti az, aki egy éjszakát marad, mint az, aki kettőt. Ezzel is bíztatunk mindenkit, hogy maradjon végig. Az esti közösségi programokat nagy kár lenne kihagyni! 🙂

Kedvezményes részvételi díjra kik jogosultak?

Idén a 30 év alattiak (tehát az 1994.05.26. után születettek) valamint a pedagógusok számára biztosítunk 50% kedvezményt. A kedvezmény a regisztrációs díj+szállásköltség+étkezési költségek összegét érinti, minden résztvevő számára egyedileg, automatikusan kalkulált összeg (a regisztrációs űrlap alapján).

Ha nem tudom kiválasztani a szakmai és egyéb programok közül, hogy melyiken szeretnék részt venni, mit tegyek?

Javasoljuk, hogy gondold át, melyik program érdekel leginkább. Ebben segíthet, ha a részletes programleírásokat is elolvasod: A preferenciád megjelölésével segíted a programok helyszínbeosztását és a szervezést.

Autóval érkezem és lesz nálam hely. Hol tudom ezt jelezni?

Köszönjük, és egyben kérjük is, hogy az autóval érkezőknek legyen szempont a telekocsi. A regisztrált résztvevőkkel május elején megosztunk egy táblázatot, ami segíteni fogja az autós helyek kereslet-kínálat elosztását. Figyeld a postaládád!

OT24

A találkozó a Zöld Civil Együttműködés fő éves eseménye, melynek főszervezője a Humusz Szövetség.

Társszervezők:
Nagykovácsi Természetvédők Egyesülete, Zöldövezet Társulás, Éghajlatvédelmi Szövetség

Együttműködők:
Magyar Cserkészszövetség, Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata, Magyar Természetvédők Szövetsége, Greenpeace Magyarország, Caravella Consulting,  Ceeweb for Biodiversity

Az esemény létrejöttét támogatják:
Agrárminisztérium, Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, Európai Unió, Green Business Academy, KPMG, Lush, Magnet Bank, ENCO energy, Varga Pincészet, Szikrai Borászat, Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetsége

Kérjük Te is segíts terjeszteni a találkozó hírét!

A facebook eseményt itt találod.