Az Országos Találkozóról

by | jan 8, 2017

A Zöld Civil Együttműködés éves országos találkozója a Környezet-­ és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója (rövidebben: Zöld Civil Országos Találkozó, még rövidebben: Zöld OT) nevet viseli.

Az 1990 óta évente hagyományosan mindig más helyszínen, más szervezők által megrendezett összejövetelen a Zöld Civil Együttműködés tagjai mellett minden, munkája kapcsán a környezet- vagy természetvédelemmel foglalkozó civil-, kormányzati- vagy magánszektorban tevékenykedő, vagy akár laikus látogató találhat számára érdekes elfoglaltságot.

Az évente több mint 600 résztvevőt vonzó esemény alkalmat ad a Zöld Civil Együttműködés tagszervezeteinek a tisztségviselők demokratikus megválasztása mellett egyéb, a működéssel kapcsolatos döntések meghozatalára, továbbá állásfoglalások megalkotására és közös elfogadására az egyes szakterületek aktuális kérdéseiről.

A néhány napos rendezvény a fentiek mellett minden évben új, színes programcsokorral szolgálja az együttműködésben részt nem vevő, zöld témákkal foglalkozó személyek és szervezetek, a helyi emberek, a sajtó, a gazdasági élet, az állami és politikai szereplők megszólítását, együttműködések kialakítását, a szektorok közötti kapcsolatok erősítését.

A megújulás, a fiatal generációk bevonása mellett a tudásátadás, és az ország különböző területein működő civilek együttműködésének erősítése is kiemelt célja minden találkozónak.

Zöld Civil Országos Találkozón bárki részt vehet, aki regisztrációja során elfogadja a találkozó házirendjét és a Zöld Civil Együttműködés SzMSz-ét.