Étkezés

Az Országos Találkozó étkezési ajánlatát a hagyományos őrségi konyhára alapoztuk. Háromféle menü kialakítására törekedtünk: húsos, vegetáriánus és gluténmentes. A választás megkönnyítésére a kérdéses összetevőket külön jelezzük a menünél. Gluténmentes lisztből készült kenyeret nem tudunk biztosítani, kérjük, azt az érdekeltek hozzák magukkal.

A menüket Őriszentpéter két közeli étterme biztosítja: a Centrum Étterem és a Bognár Étterem Zalaparti Betérő Pizzériája. A résztvevőket azért osztjuk két csoportba, hogy gyorsan, nagyobb sorban állás nélkül lehessen lebonyolítani a közel félezer vendég étkezését.

Az étkezések önköltsége: reggeli: 600 Ft, ebéd és vacsora: 800 Ft.

Az első 400 jelentkezőnek jelentős kedvezményeket ajánlunk: a fiatalok (4-28 év) és határontúliak a reggelit 200 Ft-ért, az ebédet és vacsorát 250 Ft-ért kapják, a többiek a reggeliért 400 Ft-ot, az ebédért és vacsoráért 500 Ft-ot fizetnek.

Vasárnap úticsomagot is lehet választani, amit a reggelinél kapnak meg az igénylők.
FIGYELEM! Ha részt veszel a vasárnapi kirándulások egyikén ÉS a 12.58-kor induló Citadella gyorsvonattal utazol haza, akkor NE válassz éttermi ebédet, mert a kirándulás után egyből a vasútállomásra kell menned.

Ha már csütörtök este érkezel, hogy részt vegyél a péntek délelőtti szakmai tanulmányutakon, akkor vacsorához és reggelihez tudjuk ajánlani a Centrum Éttermet.

Nem akarjuk tovább csigázni az érdeklődéseteket, jöjjön az őrségi menü leírása:

Péntek vacsora:

  • HÚSOS, VEGETÁRIÁNUS:
    DÖDÖLLE (búzaliszttel készül), SÜLT HAGYMÁVAL (olajjal készül), TEJFÖLLEL (külön tálban igény szerint)
    – GYÜMÖLCS
  • GLUTÉNMENTES:
    – GOMBÁS RIZS
    – GYÜMÖLCS

Szombat reggeli:

  • HÚSOS:
    – VIRSLI (nincs benne búzafehérje, szója lehetséges), MUSTÁR, KENYÉR, TEA
  • VEGETÁRIÁNUS:
    TOJÁSRÁNTOTTA, KENYÉR, TEA

Szombat ebéd:

  • HÚSOS:
    – HAJDINÁS GOMBALEVES (olajjal, liszt nélkül készül)
    – VASI PAPRIKÁSPECSENYE (búzaliszttel készül), RIZI-BIZI
    – TÖKÖS-MÁKOS RÉTES (búzaliszttel készül)
  • VEGETÁRIÁNUS:
    –HAJDINÁS GOMBALEVES (olajjal, liszt nélkül készül)
    – RAKOTT BURGONYA SAJTTAL, TEJFÖLLEL, TOJÁSSAL
    – TÖKÖS-MÁKOS RÉTES (búzaliszttel készül)
  • GLUTÉNMENTES:
    — HAJDINÁS GOMBALEVES (olajjal, liszt nélkül készül)
    – RAKOTT BURGONYA SAJTTAL, TEJFÖLLEL, TOJÁSSAL
    – GYÜMÖLCS

Szombat vacsora:

  • HÚSOS:
    BABOSKÁPOSZTA FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL (búzaliszt van benne), TEJFÖLLEL (külön tálban igény szerint)
    – KUKORICAMÁLÉ LEKVÁRRAL
  • VEGETÁRIÁNUS:
    – BABOSKÁPOSZTA (hús nélkül, olajjal készül,búzaliszt van benne), TEJFÖLLEL (külön tálban igény szerint)
    – KUKORICAMÁLÉ LEKVÁRRAL
  • GLUTÉNMENTES:
    – BABOSKÁPOSZTA (hús nélkül, olajjal és gluténmentes liszttel készül), TEJFÖLLEL (külön tálban igény szerint)
    – KUKORICAMÁLÉ LEKVÁRRAL

Vasárnap reggeli:

  • HÚSOS:
    SÜLT KOLBÁSZ (nincs benne búzafehérje, szója lehetséges), MUSTÁR, KENYÉR , TEA
  • VEGETÁRIÁNUS:
    BUNDÁS KENYÉR SAJTTAL, TEA

Vasárnap ebéd:

  • ÉTTERMI HÚSOS:
    – ZÖLDSÉGLEVES
    – RÁNTOTT SERTÉSKARAJ TÖKMAGOLAJOS BURGONYASALÁTÁVAL
  • ÉTTERMI VEGETÁRIÁNUS:
    – ZÖLDSÉGLEVES
    – RÁNTOTT SAJT TÖKMAGOLAJOS BURGONYASALÁTÁVAL
  • ÉTTERMI GLUTÉNMENTES:
    ZÖLDSÉGLEVES
    – GLUTÉNMENTES LISZTTEL KÉSZÜLT RÁNTOTT SAJT TÖKMAGOLAJOS BURGONYASALÁTÁVAL
  • ÚTICSOMAG HÚSOS:
    – 2 SZELET RÁNTOTT SERTÉSKARAJ KENYÉR KÖZT + GYÜMÖLCS
  • ÚTICSOMAG VEGETÁRIÁNUS:
    – 2 SZELET RÁNTOTT SAJT KENYÉR KÖZT + GYÜMÖLCS
  • ÚTICSOMAG GLUTÉNMENTES:
    2 SZELET RÁNTOTT SAJT (gluténmentes liszttel készül) + GYÜMÖLCS