Zöld civil szervezetek

Megjelenítés: 1 - 6 / 6

Logó:

Fő törekvésünk, hogy az erdei iskola módszereit minél több tanuló és pedagógus megismerhesse, illetve minden gyerek iskolai tanulmányai során négyévente egyszer, de legalább egyszer eljuthasson erdei iskolába. Ennek érdekében egyesületünk tárgyalásokat, megbeszéléseket, egyeztetéseket folytat különböző szervezetekkel állami, egyházi és civil szférában egyaránt. Felméréseket végzünk az erdei iskolázás fejlesztéséhez, támogatásához szükséges adatok megismerésére, képviseve a diákok érdekeit, lehetőséget teremtsünk, hogy egyenlő eséllyel jusson el minden diák erdei iskolába.

Logó:

A 2008-ban bejegyzett, de informálisan 2000 óta létező szervezet közvetlen célja természetvédelmi, környezetvédelmi, kulturális és sport programok, rendezvények szervezése, melyek során a résztvevők megismerkedhetnek hazánk történelmi és kulturális emlékeivel, nyitottak lesznek a világ természeti-kulturális értékeinek befogadására. Küldetése, hogy a programjain résztvevő fiatalokból olyan felnőttek váljanak, akik képesek lesznek felelősen és bátran gondolkodni, majd cselekedni is közösségükért, környezetükért.

Logó:

Alapítványunk 2003 óta működik váci székhellyel. Magosfa a Börzsöny második legmagasabb csúcsa, de nevünkben benne rejlik a mag és a fa szó is, valamint utal a magyar népmesék égig érő fájára is.
A Dunakanyar és a Börzsöny természeti, kulturális továbbá humán értékeinek megőrzéséért fejtjük ki elsősorban tevékenységeinket. Ugyanakkor számos országos hatással rendelkező programunk fut, sőt a nemzetközi szakmai közösségben is aktívan jelen vagyunk.
Kismagos oktatóközpontunk 2012-ben nyitotta meg kapuit, és számos környezeti nevelési és ökoturisztikai munkánk mellett helyet ad irodánknak is.

Logó:

Az Egyesület célja, küldetése

A környezeti nevelést feladatuknak vallók - s rajtuk keresztül a magyar társadalom - ismereteinek, környezeti tudatosságának és felelősségének fejlesztése, gondolkodás- és életmódjának környezetbaráttá alakítása.

A környezeti neveléshez szükséges ismeretek és módszerek gyűjtése és terjesztése, a környezeti nevelők munkájának segítése, a közöttük lévő együttműködés bátorítása és szervezése.

A környezeti nevelők személyes hatékonyságának növelése, kapcsolat-teremtő képességük fejlesztése.

Logó:

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több, mint 110 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége, fő célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.

Az 1989-ban alapított Szövetség tagjai Magyarország minden megyéjében jelen vannak és küzdenek természeti értékeink megóvásáért, a környezeti terhelések megelőzéséért. Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve hangsúlyos szerepet játszunk Európa és a világ környezetvédelmi civil összefogásaiban.

Logó:

Teremtésvédelem
Mit tehetek keresztyén emberként a környezetemért?
"És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. "
I. Mózes, I:31.