SZMSZ módosító plenáris

DSCF3191Pénteken 15 órától a plenáris teremben.

Egy több hónapos (dec.-ápr.) folyamat végén, két közbeeső KT ülés után (amin szintén megtárgyalásra kerültek a részeredmények), a folyamat lezárásaként terveink szerint módosítjuk az SZMSZ-t az OT-n. Ennek eredményeképpen az új SZMSZ szerint lehet pl. a szavazásokat is az OT-n megvalósítani.

Zöld-Civil-SZMSZ-javaslat letölthető a linkről, a hozzá küldött kisérő levél alább olvasható.


Kedves Mindenki!

A késői írásbeli és a KT ülésen elhangzott szóbeli észrevételek alapján a kedden közzétett SZMSZ tervezet némileg módosult, az Országos Találkozó pénteki plenáris elé a mellékelt dokumentumot terjesszük elfogadásra!

Szeretettel várunk mindenkit a pénteken 15:00-kor kezdődő plenáris ülésen, ami terveink szerint a negyedszázados együttműködésünk keresztelőjeként vonul be a közös történetünkbe!

Ahogy korábban megírtuk:
A 2014-es Országos Találkozó előtt elvégzett felmérés, a mozgalmi levelezőlistákon kialakult eszmecserék, a Norvég pályázat kapcsán elvégzett tervezői munka, valamint az SZMSZ módosítást előkészítő munkacsoport munkája mutatott rá, hogy az együttműködés struktúrája, és az azt szabályozó jelenlegi SZMSZ több területen változást igényel.

A módosítási folyamatban a beérkező véleményeket feldolgozva:

1. Megfogalmaztuk, hogy az SZMSZ-nek nem az Országos Találkozóról kell szólnia, mint ahogy a mostani elnevezéséből várható lenne. Ennek a már egyébként is létező tágabb együttműködési keretnek az SZMSZ címében és tartalmában is meg kell nyilvánulnia.

2. Szükségszerűnek ítéltük, hogy jobb nevet adjunk az együttműködésünknek, hogy kifelé jobban kommunikálhatók legyenek közös fellépéseink és együttműködésünk.
A névválasztást – mind a teljes, mind a rövidített név esetében – a tokaji Országos Találkozó plenárisán tervezzük a megfogalmazott alternatívák alapján, nyílt, többségi szavazással.

3. Első paragrafusaként beépítettünk egy általános rendelkezésekről szóló fejezetet.

4. Kialakítottunk egy szabadabb OT keretrendszert, amely teret ad az innovációnak, de minimum követelményeket és egyeztetési módokat is megszab a szervezők részére.

5. A mozgalom küldöttei címmel külön paragrafusban emeltük ki az együttműködésünk képviselőivel, delegáltjaival foglalkozó részeket.

6. A most létesülő új kommunikációs elemek – honlap, facebook oldal és csoport – létét, fenntartását és működésének alapelveit egységes keretbe foglaltuk a már meglévő elektronikus csatornáink (levelező listák) leírásával.

7. Új paragrafusban – egyelőre nagyon röviden – foglakozzunk az együttműködés finanszírozásának kérdéseivel, ez a gondolat a későbbiekben az egyik alapja lehet az újabb módosítási folyamatnak.

Üdvözlettel:
Lajtmann Csaba
+36 30 232 6658
***
Reflex Környezetvédő Egyesület
www.reflex.gyor.hu
reflexegyesulet@gmail.com
***
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség
www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu
eghajlatvedelmiszovetseg@gmail.com