Így lesz kerek a világ! Egyesület

Egyesületünk 2001-ben alakult, célunk a fenntartható fejlődés elősegítése a természeti értékek megőrzése, szemléletformálás, közösségszervezés, érdekérvényesítés által.

Így lesz kerek a világ! programunk (2012 KEOP, 2013-2014 Svájci-Magyar) során egy teljesen új hálózat kialakítását és közösség fejlesztését sikerült elérnünk.

A jelen honlapot is létrehozó, és számos ZöldCivil tevékenységet magába foglaló FITAKATA 2015-2016 (Fiatalok, találkozások, kapcsolatok, tanulás a zöld civil szervezetek között, NCTA-2014-10889-E) projekt lebonyolójítója Egyesületünk.

Egyesületünk 2001-ben alakult, célunk a fenntartható fejlődés elősegítése a természeti értékek megőrzése, szemléletformálás, közösségszervezés, érdekérvényesítés által. 12 tagunk és 40 önkéntesünk van. Jó kapcsolatban vagyunk önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel, médiumokkal, a hazai környezetvédő civilekkel.

Így lesz kerek a világ! programunk (2012 KEOP, 2013-2014 Svájci-Magyar) során egy teljesen új hálózat kialakítását és közösség fejlesztését sikerült elérnünk: kialakítottuk az igyleszkerekavilag.hu interaktív közösségi honlapot és felépítettünk hozzá egy megyei partneri hálózatot, mely összekapcsolja a helyi természeti értékekre alapozó termék előállítókat és szolgáltatókat a potenciális fogyasztókkal. Mindezt intenzív eszközökkel és innovatív csomagolással támogattuk (médiakampányok, rendezvényeken jelenlét, kirándulások).

A jelen honlapot is létrehozó, és számos ZöldCivil tevékenységet magába foglaló FITAKATA 2015-2016 (Fiatalok, találkozások, kapcsolatok, tanulás a zöld civil szervezetek között, NCTA-2014-10889-E) projekt lebonyolójítója Egyesületünk. A projekt tervezésében és lebonyolításában viszont több zöld szervezet is részt vesz, közösségi alapon szerveződik (bővebben: http://zoldcivil.hu/fitakata/ és https://goo.gl/Vr1Ei0, továbbá a projekt előzményei: http://e-misszio.hu/norveg2014).

Kiváló kapcsolatot ápolunk az E-misszió Egyesülettel, amely a 2015. évi Országos Találkozó szervezője volt. A szervezésben magunk is részt vettünk.

Jó kapcsolatot ápolunk a Koordinációs Tanáccsal, tagjai vagyunk és munkakapcsolatot ápolunk a Magyar Természetvédők Szövetségével, valamint kapcsolatban vagyunk a Magonc Alapítvánnyal, az Energia és Környezet Alapítvánnyal, a Bors Alapítvánnyal, az Inspi-Ráció Egyesülettel és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért szervezetekkel.

Szervezetünk elnöke (Lukács Attila) 1992 óta tagja a zöld mozgalomnak, éveken keresztül volt OT által megválasztott tisztségviselő pénzosztó testületekben (REC, KAC, Zöld Forrás, NCA-Országos Kollégium, Svájci Alap), rendszeres résztvevője volt a havi találkozóknak és az egyeztető fórumoknak, továbbá 2012 óta minden Koordinációs Tanács ülésen is részt vett. Jelenleg a Felügyelő és Etikai Bizottság, valamint a ZöldCivil online felületek Szerkesztőségének tagja.

Képgaléria:

Képgaléria: